Африка

Опознай  "Люлката на човечеството"
  

Африка – континентът, който ще остане завинаги в сърцето ви, ако сте го посетили поне веднъж.

Той получил името си от римляните, които нарекли така земите на завладяните картагинци. Африка е възможност да се запознаете с изобилие от култури, религии, природни резервати и климатично разнообразие.

Черният континент предлага на туристите зрелищни забележителности като величествените пирамиди на Древен Египет, песните на вятъра в пустинята Сахара, дълбините на езерата Чад и Виктория, прекрасната река Лимпопо и величествения Нил, високите върхове на Килиманджаро, планинските пътеки на Капските и Драконовите планини.

Разходете се по тесните улички на древната Медина във Фес и Маракеш, изкачете се по стълбите на Бахайските градини, непременно посетете Маропенг – "Люлката на човечеството". Изберете сафари сред екологичните паркове с африкански слонове, крокодили и носорози. Опитайте истински чай «ройбос», необичайната кухня на бушмените или традиционни берберски ястия.

Независимо дали сте в южните равнини, или в централните савани – навсякъде ще срещнете африканското гостоприемство. 

Booking.com

Към форума     

Разберете какво казват пътешествениците посетили Африка

Изпрати ни статия

      27.11.2016

Кайруан - свещения град на Тунис

Мека е най-важният град в живота на всеки мюсюлманин, а посещението й се смята за едно от най-свещените неща в живота им. Въпреки това, в Тунис има и друг свещен мюсюлмански град и това е Кайруан. Той

 0   123
Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved