Южна Америка

Аржентина

Booking.com
  

Аржентина e втората по големина страна в Южна Америка след Бразилия. Oфициално й име е Република Аржентина, а като туристическа дестинация тя заема челните места на континента. Според броя на посетилите я туристи, тя се нарежда на второ място в Латинска Америка, след Мексико. На територията на Аржентина се намират над 30 национални парка, много от които са обекти на ЮНЕСКО. Градовете й са отрупани с интересни забележителности, исторически паметници, музеи и красива архитектура,  което прави тази страна още по-цветна и подходяща за посещения за хора с най-различни интереси.

Столицата на Аржентина – Буенос Айрес е изпълнена със знаменити забележителности, сред които са пъстроцветният квартал Ла Бока, Паркът Палермо, Театро Колон, националният исторически монумент „Обелискът на Буенос Айрес” и много други.

Сред най-популярните туристически дестинации в Арженита, начело с Буенос Айрес, се нареждат и градове като Мендоса, Кордоба, Росарио, известният със своята Швейцарска алпийска архитектура – Сан Карлос де Барилоче, морският град Мар де Плата и много други. Една от най-привлекателните и живописни дестинации, любима за собствениците на яхти е най-южният град в света — Ушуая, разположен при протока Бийгъл, на остров Огнена земя.

Културният туризъм в страната е много добре развит. Благодарение на богатото историческо минало, в Аржентина могат да се посетят множество  исторически забележителности от Колониалната епоха и да се видят интересни артефакти от времето на Палеолита.

Като страна, граничеща с Атлантическия Океан, по-голямата част от източната граница   на Аржентина е морска. На дългото 4 989 км. крайбрежие са разположени множество екзотични, морски курорти. Плажовете на Мар де Плата, Лас Грутас, Вила Гесел, Пинамар, Рада Тили и редица други са популярни дестинации, предлагащи идеални условия за почивка, спорт, риболов и СПА. Любителите на зимния туризъм, могат да се възползват от възможностите за каране на ски в планинските курорти. Разположен в Езерната област на Андите, в близост до живописния град Сан Карлос де Барилоче – Керо Катедрал е най-популярният и добре развит зимен курорт в Южна Америка.



Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Аржентина

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved