Европа

България

Booking.com
  

България е позната като страната на киселото мляко, шопската салата и красивите жени. Малка страна, която въпреки географската си площ може да Ви предложи много възможности за туризъм и отдих – от девствени плажове и морски курорти, които никога не спят, до обсипани с пухкав сняг планини, готови да посрещнат любителите на ски.

България е колкото малка, толкова и шарена туристическа дестинация – страната има какво да предложи в много и все различни направления, да се насладите на изключително вкусната и добре приготвена домашна храна в малките планински селца  на Родопите - ако сте любители на селския туризъм, да се отпуснете под лъчите на топлото слънце на някой от плажовете на Черноморието, да се възползвате от натуралната козметика на основата на прочутото българско розово масло, да опитате от дълголетието на истинското кисело мляко, да се полюбувате на космическите български народни песни и танци, с две думи – тук можете да откриете за всекиго по нещо.

България се намира в югоизточната част на Европа (източната част на Балканския полуостров). Нейна столица и най-голям град е София.

10те най-големите града в България; –  София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен и Шумен.

Благодарение на разнообразния си релеф, наличието на море и много красиви планини, България е идеално място за почивка, както през лятото, така и през зимата.

Най-популярните курорти в България

Най-популярните морски градове и курорти в България, от север на юг.

Северното черноморие е заето от Варненска и Добричка област.

Област Добрич – к.к. Русалка, Каварна, Балчик, к.к. Албена, Кранево.

Област Варна – к.к. Златни пясъци, к.к. Дружба, к.к. Ривиера, к.к. Св. Св. Константин и Елена, Варна, Бяла, Обзор.

Южното черноморие е изцяло заето от Бургаска област

Област Бургас – к.к. Елените, Свети Влас, к.к. Слънчев бряг, Несебър, Ахелой, Поморие, Бургас, Созопол, к.к. Дюни, Приморско, Китен, Лозенец, Царево, Ахтопол, Синеморец.

Най-големите и международно прочути зимни ски курорти в България са Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, Добринище, Чепеларе.

По-малки ски курорти в България – Мальовица, Говедарци, Паничище, Беклемето, в. Ком, Узана, Пършевица, Осогово, Семково.

Като една от най-бързо развиващите се туристически дестинация в Европа, България предлага повече от  5 700 варианта за резервация на хотели и места за настаняване онлайн.

Знаете ли, че ...

... България е една от най-старите страни в Европа, която не е сменяла името си от своето създаване през 681 г.?

... българско розово масло се използва за изработването на някои от най-известните парфюми?

... българското кисело мляко има най-добрите качества в света, благодарение на бактерията Лактобацилус булгарикус, която се среща само в България?

... Джон Атанасов, изобретателят на първия компютър в света, е от български произход?

... Марк Зукърбърг, създателят на Facebook има български корени, тъй като дядо му е Българин емигрирал в САЩ?Виж всички 159 Снимки 

Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили България

Последни теми

Панорамата, ще работи ли на 1-ви Май?

Princess Traveller
 24.04.2018
  Плевен
 0    123

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved