Северна Америка

Канада

Booking.com
  

Канада – втората по големина страна в света, след Русия, е известна със своята красива и чиста природа. Централната и източната част на страната са заети от обширни равнини, а западната част изцяло от планинската верига Кордилери. Покрита с мрежа от реки, гъсти гори и национални паркове, които заемат почти 50% от територията й, Канада е предпочитана туристическа дестинация от любителите на природните забележителности.  Тя граничи с три океана - Северния ледовит океан, Тихия и Атлантическия – и с една единствена държава на юг – САЩ.

Въпреки, че в целия свят Канада е известна със своята красивата природа, на нейната територия има и много архитектурни забележителности, спиращи дъха на туристите.

В Канадската столица Отава  могат да се посетят интересни забележителности като базиликата Дева Мария, Музея на цивилизацията, църквата Св. Бригита, както и многобройните паркове (парка на Конфедерацията парк, зоологическата градини, парк Гатино, парк Мейджърс Хил и други).

Торонто - най-големият град, финансов и културен център на Канада, е заобиколен от зеленина и многобройни паркове, сред които Хай парк – най-старият в страната и Айленд парк – разположен на 18 острова, разделени от живописни лагуни. Визитната картичка на Торонто е телевизионната кула CN-Tower, втората най-високата кула в света. Изгледът от CN-Tower заслужава специално внимание, тъй като при хубаво време се разкрива прекрасна гледка към Ниагарския водопад. Любителите на спорта трябва непременно да посетят разположената в Торонто Хокейна зала на славата, където са събрани уникални експонати, разказващи историята на възникването и развитието на зимен спорт номер едно.

Туристическата инфраструктура в Канада е добре развита, което се отразява благоприятно на качеството на предлаганите услуги и тяхното многообразие. Хотелите получават „звезди” въз основа на решението на независими съдии. Следва да се отбележи, че класификацията на канадските хотели е доброволно, така че често се случва едно звезден хотел да е не по-малко добър от хотел с 5 звезди. Изборът на места за настаняване, в зависимост от бюджета на туристите е голям, дори в по-големите градове и туристически центрове на Канада. Луксозни хотели, разположени в исторически сгради и дворци, са привлекателно място за престой за тези, които могат да си го позволят. Евтини апарт-хотели и самостоятелни стаи са на разположение за туристите с по-ограничен бюджет. Обикновено тези места за настаняване са винаги чисти и спретнати, тъй като взискателните канадци строго следят за това. Много разпространени и предпочитани са малките хотелчета, предоставящи услуги по системата «Bed & Breakfast» (легло и закуска).Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Канада
Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved