Южна Америка

Бразилия

Booking.com
  

Бразилия е една от най-големите по територия държави в Латинска Америка, която освен това е и изкючително привлекателна за туристите. Според броя на посетилите я с цел отдих и туризъм, Бразилия се нарежда на второ място сред страните в Южна Америка. Благодарение на добре развития и разнообразен туризъм – било то исторически, екологичен или културен, грандиозните си природни дадености, световно знаменитите плажове като Копакабана и събития като карнавалът в Рио, Бразилия се е утвърдила като една от най-популярните и бленувани туристически дестинации за милиони туристи от цял свят. С всяка изминала година, приходите от туризъм в Бразилия нарастват. Това се дължи не само на доброто качество на предлаганите туристически услуги, но също така и на факта, че за много страни са издадени разрешения за безвизово посещение в Бразилия.

Едно от най-интересните места за туристите в Бразилия е нейната, едноименна  столица. Това е може би една от най-невероятните столици, по чиято архитектура е работил един от най-популярните и влиятелни архитекти в света – Оскар Нимайер. Архитектурната подредба на сградите е оформена по изключително интересен начин, под формата на самолет, за това и проектът на гениалния архитект носи името „plano piloto”. Най-интересните места на града са триъгълният площад „Площада на трите власти”, Хотел Национал и Националният театър. Въпреки че Бразилия е столица с милионно население, тя е  обладана от удивителна тишина.

Въпреки архитектурната уникалност на столицата, тя не е най-популярната дестинация. Почти всеки посетител вече попаднал в Бразилия или подготвящ своето пътуване до там, е привлечен от забележителности като статуята на Христос Изкупителя, величествено извисяваща се от високият планински хълм Корковадо над Рио де Жанейро. От площадката в подножието на статуята,  превърнала се в символ на страната, се разкрива една от най-впечатляващите и незабравими гледки в цял свят. Именно заради това място и красивата гледка, Бразилия е една от най-популярните денстинации в туристическия бранш. От тук се разкрива гледка, както на стара столица, така и на легендарния плаж Ипанема. Разположен  в най-модерния квартал на Рио де Жанейро, Ипанема Бийч диктува плажната мода повече от пет десетилетия. Той привлича любителите на морския туризъм с дълга и широка плажна ивица, а сред почитателите му са и любители на скейтборда и кънките, както и много популярни личности – кино звезди и модни икони.

Плажът Копакабана е не по-малка значим от Ипанема и определено е сред причините Бразилия да е топ място за морски туризъм. В близкото минало, планината е отделяла Копакабана от Рио де Жанейро. Той бил необитаем и девствен плаж. В наши дни плажът е едно от най-посещаваните места, заемайки почетното място сред плажовете на града.

За да стигнете до хотела от летището най-лесно и евтино е да си  вземете такси.

Най-подходящото време за пътуването ви до Бразилия е, когато няма глобални събития и празненства, това обаче разбира се е невъзможно,ако имате желание да посетите и карнавала в Рио. Обикновено в тези дни, местните жители обичат да разгледате забележителностите, което не е много удобно за туристите.

Ако планирате посещението си в Бразилия, заедо със своето семейство, трябва да имате предвид, че не всички хотели приемат гости с деца. Цените на хотелите са достъпни, затова може да бъде избран такъв, който е по-близо до центъра на града, където обикновено са съсредоточени повечето забележителности и удобства. Добър вариант може да бъде настаняване в апартамент. Те са много по-евтини, а удобствата за престой са на значително добро ниво.

Бразилия е една наистина интересна страна, която привлича туристи от всички краища на света със своите карнавали и специфични, местни традиции. Ако имате възможност да посети тази красива, топла страна, не трябва да я пропускате.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Бразилия
Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved