Европа

Чехия

Booking.com
  

Чехия се намира в Централна Европа и с право се смята за неин туристически център. Всяка година тук идват милиони туристи от всички краища на света. Чехия се слави в цял свят с прочутата си чешка бира, като почти всеки голям град има своя собствена бирена рецепта.

Въпреки това, Чехия не е известна само с бирата си. На територията на страната се намира един от най-големите спа центрове в Централна Европа — Карлови Вари.

На малката по площ Чешка република има много атракции и емблематични места, които привличат туристите като средновековните сгради в Бърно, Пардубице и Пилзен. На любителите на добрата храна се препоръчва да посетят Пилзен, където има много ресторанти класическа чешка кухня и вкусна бира.

Богатото културно и историческо наследство, красивата барокова архитектура и вкусната храна в класическите Чешки таверни, са само част от изкушенията на столицата Прага, които я поставят в Топ 10 на най-предпочитаните туристически дестинации в света.

Климатът в Чехия е умерен. Лятото е топло (средна температура около 24), а зимата студена и снежна. Опитните туристи препоръчват, Чехия да се посещава в периода от края на април до края на юни, тъй като през този период времето е топло, а небето ясно. Зимните курорти в Чешката република трябва да бъдат посещавани към края на Февруари, тъй като по това време потокът от туристи намалява, а снежната покривка е все още достатъчна за ски.

Отправяйки се на екскурзия в Чехия, незабравяйте да намерите подходящо място, където да отседнете. В страната има големи избор от апартаменти, вили и хотели, предлагащи най-различно ниво на обслужване на конкурентни цени.  Ако сте сред любителите на лукса, може да избирате сред по-големите хотелски вериги като — Marriott, Hilton, Ibis  или сред малки семейни хотели и къщи за гости които са на значително по-ниски цени, но по нищо не отстъпват на останалите по удобства, комфорт и топло отношение на персонала.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Чехия

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved