Северна Америка

Доминиканска република

Booking.com
  

Доминиканската република – тази островна страна, на първо място привлича туристите с живописните си плажове. Тук няма огромни тълпи от хора, а водата е впечатляваща в своя лазурен оттенък. Много хора асоциират Доминиканската република с тематични карнавали и палмови дървета на брега на морето. Природата тук е много живописна и привлекателна. Особено приятен ще бъде престоя за тези които са привърженици на активната почивка.

Разположена на остров Испаньола, част от Големите Антилски острови, климатът в Доминиканската република е повлиян от Карибско море и Атлантическия океан. Обикновено дъждове падат рядко и е предимно сухи, с изключение на летния период, когато дъждовете са често срещано явление. По-удобно време за посещение на Доминиканската република е периода от Декември до Април.

Туризмът заема водеща позиция в тази екзотична страната, като основният тя е предпочитана дестинация за морски туризъм. Стане ли дума за лятна почивка, Доминиканската република се счита за истински рай, с невероятно красиви пейзажи и непокътнатите девствени плажове, които ви позволяват да се насладите на почивката си максимално.

Санто Доминго  е столицата и най-големият град на Доминиканската република, с население от над 2 мил. души. Основан през 1494 година, той е най-старото населено място в „Новия Свят” (американския континент). Сред по големите градове в Доминиканската република са Сантяго, Ла Вега, Сан Кристобал. Особено ценени са курортните градове като Ла Романа, Пунта Кана, Бока Чика, Хуан Долио, Пуерто Плата и много други.

Едни от най-популярните забележителностите на Доминиканската република са Амфитеатъра в града на художниците – Алтос де Чавон, двореца Колумб в Санто-Доминго, двореца Ел Алказар де Колон, водопада Ел Лимон и др.

Пикът на туристическия сезона в Доминиканската република е по време на големите празници като Великден и Коледа. Решите ли да я посетите по тогава, заемете се с организирането на вашето пътуване и резервацията за хотел, няколко месеца по-рано. Посетете тази прекрасна страна и прекарайте незабравими мигове по лазурните й плажове, тогава сами ще се убедите че почивката в Доминиканската република е наистина райска.Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Доминиканска република

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved