Търсене в сайта

Една приказна история в царството на романтиката Венеция

Категория: Почивки

Италия, Венеция, Канале гранде

10626 Публикувано: 23-01-2017 | от Gergana Gergova
Да кажеш "ДА" във Венеция

"Сбъдването на детските мечти е най-доброто, което може да се случи на човек!"
… е аз съм късметлийка , моята голяма детска мечта се сбъдна и то по най-прекрасния начин!


Винаги съм мечтала да се докосна, до най- приказния град в света ( е поне в моите представи е такъв)  Венеция – градът на любовта!  Не само посетих и видят с очите си това невероятно творения, но и изживях най-красивия ден в живота си!
Във Венеция хиляди хора се влюбват всеки ден, но Венеция по много специален начин ще остане в моето сърце! Във Венеция, не само се сбъдна моята детска мечта, а получих най-уникалното предложение за брак, за което дори и не бях мечтала! Точно там в града на любовта казах ДА на най-прекрасното момче! ДА на най-уникалното предложение! ДА на нашата любов!
Нека както Венеция е вечната легенда за най-романтичния град, така и нашата любов остане вечна в сърцата ни!

И така…Италия… Венеция… Канале Гранде... гондоли… рози…предложение за брак… пръстен … понички... ДА!

Несъмнено Венеция е била свидетел на хиляди предложения за брак, но предложение като нашето, едва ли е виждала… предложение за брак с любимите понички хихи … сладко, уникално и неповторимо!

Нашата история започна като най-обикновено пътешествие до Италия. Първо потърсихме место за настаняване в любимия ни сайт за резервации AIrbnb, но в Booking.com намерихме по-изгодна оферта. Резервирахме хотел  „ Alveri“ в близост до  Венеция за 2 нощувки, хотелът е страхотен, намира се на спокойно място, стаите са чисти и много уютни, закуската, която предлагаха също беше много вкусна и имаше голям избор от различни типични италиански храни.

И така пристигнахме във Венеция, с влизането в самия град, гледката е уникална, не може да се опише трябва да се види… всичко е толкова различно, Венеция - град от приказките, най-нереалният  в света, а защо не и най-красивият. Венеция е едно от най- очарователните и най-невероятните творения на човешката ръка, тя се носи като мираж, блещука и трепти във водните отражения! Във въздуха се носят песните на гондолиерите, които огласят навсякъде.

Обичам те Венеция

Разхождахме се по тесните венециански улички и стихнахме до мост „Риалто“.

Моста "Риалто" - един от четирите най-известни моста над Канал гранде

Разхождайки се, минавахме по малките мостчетата свързващи каналите, наслаждавахме се на гледките, които се отваряха пред нас и разбира се решихме да се повозим на гондола, преди да се качим до нас мина продавач на рози, разбира се аз получих своята роза от моето любимо момче. .. и така започва една приказна история в царството на романтиката ...

Снимка на един от мостовете над Канале гранде

Канале Гранде (Grand canal)

Нищо неподозираща аз, впечатлена от всичко, което виждам се качваме на клатушкащата се гондола. Гондолиерът е като в приказките не спира да пее своята песен и разказва за любов.

По каналите на Венеция

И точно в един миг, пред мен се отвори кутията с понички… о, да забравих да разкажа за поничките хихи , аз обожавам понички, мога да ям всеки ден и както обикновено преди да тръгнем на някъде, моето момче ми купува понички, но този път аз дори не се бях сетила да отворя кутията и така през времето докато се разхождахме кутията с поничките беше при него, нищо не обичайно хихи, аз съм спокойна, знам, че има понички и скоро ще седнем някъде и ще ги хапнем хихи… да, но не. И така на гондолата, пред мен се отваря кутията с понички и познайте?

Изненадаааааа!!! Gery will you marry me?

Хихи “Gery will you marry me?”, аз не знаех какво ми се случва, всичко беше толкова нереално и в същото време толкова истинско… дори не бях видяла пръстена в една от поничките. На такова невероятно предложение, на не по-малко невероятното място аз казах Да! Това беше най-прекрасният ден от моя живот!

Как да кажеш НЕ на такова предложение.

Вече сме сгодени!

Аз казах ДА

След всички радостни емоции и моменти на неописуемо щастие, ние продължихме да разглеждаме Венеция, о да определено има какво да се види още, там винаги има още какво да се види… а когато се озовеш на величественият площад „Сан Марко“, губиш ума и дума, толкова е голям, че просто не можеш да го обхванеш с поглед, там има хиляди гълъби, които само ако пожелаеш започват да кацат навсякъде по теб. Венеция, трябва да се види, не може да се опише с думи, Венеция е усещане…

Площад "Сан Марко" в сърцето на Венеция

Гълбче от площад "Сан Марко"

Площад "Сан Марко", от ляво "Двореца на Дожите"

Прочутите венециански гондоли

"Моста на въздишките"

Венецианските маски. Разбира се и ние си купихме за спомен.

Накрая на вечерта седнахме в един ресторант на брега на „Гранд Канал“, близо до площад „Сан Марко“ , пред нас беше нощна Венеция, невероятно красива, а ние се наслаждавахме на чаша вино и италианска храна… така приключи този незабравим за нас ден! Happy Еnd? Не… това не е Happy Еnd, защото истинската любов няма край… Това е начало на една приказна история в царството на романтиката ... ❤ to be continue…


Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved