Африка

Египет

Booking.com
  

Египет – страната на Фараоните и величествените пирамиди. Почивките и екскурзиите в тази древна страна, са едни от най-интересните и същевременно едни от най-евтините. Много туристи посещават тази дестинация заради възможностите, които предлага „Египетската Ривиера”, но болшинството от тях са привлечени главно от историческите й паметници.

Списъкът със забележителности, които непременно трябва да видите по време на престоя Ви в Египет, започва с пирамидите в Гиза, които са едно от седемте чудеса на света. В комплекса от величествени пирамиди, разположен близо до столицата Кайро, може да се види и една от най-величествените скулптури на всички времена – „Големият Сфинкс”. Според легендите Сфинксът е бил страж на храмовете и гробниците в страната. Обиколката на Египет продължава със задължителното посещение на мистичната  „Долина на Царете”. В нея се намират гробниците на древните фараони властвали над Египет по времето на Новото царство. На това място са намерени множество мумии и археологически артефакти, завещани от античната Египетска цивилизация на бъдещите поколения. През 1922 г., английският археолог Хауърд Картър, открива гробницата на легендарния фараон Тутанкамон. В непокътната гробница са открити безценни артефакти, сред които погребалната маска на Тутанкамон, превърнала се в едно от най-популярните произведения на изкуството в цял свят. Тя може да бъде видяна в Националния музей в Кайро, в който се намират още много други интересни артефакти от древната история на Египет. Посещавайки този музей, може да видите истински мумии! Гледката, дори и интересна, не е за препоръчване за хора със слаби нерви.

Загадките на Древен Египет все още не са разгадани от археолозите и едва ли някога ще бъдат. Но това не пречи туристите да се насладят на тези творения.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Египет

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved