Азия

Филипини

Booking.com
  

Филипините, чиято територия е разпръсната на около 7000 острова, e една от най-атрактивните страни в света от туристическа гледна точка. Тук туристите могат да намерят всичко, което желаят за една пълноценна почивка: отлична природа с флора и фауна, не по-бедни, отколкото на островите Галапагос, екзотиката е не по-малко,  отколкото в Камбоджа, инфраструктурата на морските курорти  е разработена не по-лошо, отколкото в Тайланд, могъщите,  стъклени небостъргачи не отстъпват по нищо на тези в Сингапур. В допълнение към всичко това, във Филипините има много възможности за водни спортове - от  гмуркане до сърф.

Всеки остров на архипелага има свое - собствено лице, собствен туристически облик, съвършено различаващ се от другите. Тук могат да намерят място по душа, както феновете на нощния живот, така и тези, които искат да прекарат спокойна, семейна почивка.

Филипинската столица Манила е огромен мегаполисен конгломерат, състоящ се от 18 населени места, разположен на остров Лусон. Тук са съсредоточени всички транспортни центрове на страната. От Манила, с кораб или самолет,  можетеда стигнете до повечето от островите. И разбира се - в Манила има много забележителности, атракции и музеи.

Главните курортни островни на Филипините са Боракай, Сабу, Бохол, Миндоро, Маткан, Панглао, въпреки че има и много други, които също заслужават внимание. За съжаление, за да посетите всеки един от филипинските острови,  цял един живот не е достатъчен.

Многобройните вулкани, разположени на Филипинските острови, са едни от най-живописните и интересни забележителности. Един от най-атрактивните, от туристическа гледна точка, е Ано, висок 2954 метра. Всички останали са значително по-ниски. Във Филипините има и не малко архитектурни забележителности като Форт Сантяго, близо до Манила, който практически не се е изменил от 16-ти век. Множеството оригинални и интересни църкви като Католическата катедрала и храма Свети Августин в столицата Манила, историческия китайски храм на камбаните в Багио и много други, са също едни от най-посещаваните забележителности.

Бреговете на Филипините са едно от най-добрите места в света за водни спортове. Отличните вълни позволяват сърфиране на професионално ниво, докато подводния свят привлича любителите на гмуркането. На много от Филипинските острови може да се отдадете на кипящ нощен живот под музиката на световно известни диджеи, танци на открито върху пясъка, неспирни партита и безброй барове.

Туристическата индустрия на Филипините е добре развита. Тук могат да се намерят хотели за всеки вкус и бюджет – от икономична до класа лукс. Много от островите са все още девствени и попадат в отделна категория, където в бунгало може да се отпуснете и отдадете на спокойна почивка,  далеч от цивилизацията и шума.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Филипини

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved