Европа

Финландия

Booking.com
  

Финландия - страната на Санта Клаус, финландската сауна и телефоните NOKIA - е известна със своята красива природа и прекрасните зимни курорти.

Ако ви привлича красивата архитектура, то град Турку ще ви удиви. Ако пък вашата страст е да откривате интересни забележителности, то за да разгледате всички такива в Хелзинки, ще са Ви необходими няколко дни, даже седмица. Тематичния парк на Муминтролите на остров Кайло, привлича любителите на атракциони от цял свят.   

Финландия е скандинавска държава, разположена в Северна Европа. Хелзинки е нейна столица и най-голям град.

10те най-големите града във Финландия са - Хелзинки, Тампере, Турку, Оулу, Ювяскюля, Лахти, Пори, Куопио, Вааса и Йоенсу.

Благодарение на своя богат и разнообразен ландшафт - наличието на зелени гори, море, езера и много красиви планини - Финландия е перфектната дестинация за практикуване на различни видове спорт, за зимна почивка и за морски круизи.

Ски курортите на Финландия са сред най-добрите в Европа и международно признати за "крос-кънтри ски". Някои от зимните курорти като Рука и Леви са идеални за семейства с деца, тъй като те предлагат най-добрите инструктори и безплатни детски лифтове.

Най-популярните курорти във Финландия

Във Финландия има 86 ски курорта, но най-големите и най-популярните сред тях са - Иллас, Леви, Рука, Тахко, Вуокатти, Химос, Суому, Паллас, Исо-Сюете, Сала.

Финландия е много добре развита туристически дестинация, с високо нивото на обслужване  - и като такава предлага повече от  1700 варианта за резервация на хотели и места за настаняване онлайн. През 2013 г. тя е привлекала повече от 8 милиона туристи. Станете и Вие час то тях, посетете тази приказна страна и се насладете на "Северното сияние" и снежно-белите и планини.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Финландия

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved