Европа

Франция

Booking.com
  

Франция e една от най-посещаваните европейски страни, предпочитана от любителите на историята, културните забележителности, изкуството, красивата архитектура, природата, хубавото вино и разбира се - на френската кухня.

Разположена в западната част на Европа, Франция граничи с Люксембург, Германия, Италия, Монако, Белгия, Андора и Испания. На запад бреговете й се къпят във водите на Атлантическия океан, а на юг - в Средиземно море.  Франция е страна с много колониални територии разположени в Южна Америка, Карибския басейн, Индийския и Тихия Океан.

Като една от най-популярните туристически дестинации в цял свят, Франция ежегодно посреща милиони туристи. Това е показателно, че в тази страна определено има какво да се види – прекрасната архитектура на Нотр Дам, Айфеловата кула, Сорбоната, живописната природа на историческата област Прованс и лозовите масиви в Бордо, прекрасните морски курорти на Лазурния бряг и най-голямата ски зона в света -  „Трите долини” и разбирасе емблематичния за Париж и Франция Лувър - може би най-популярният музей в света, където са събрани творби от велики творци като Ван Гог, Пикасо, Дали. В него може да видите прочутата  картина на Леонардо Да Винчи – Монализа, позната още като Джокондата (веселата жена).

Особено предпочитана туристическа дестинация във Франция е нейната столица. С реноме на град на любовта, Париж е  фаворит в списъка с романтични дестинации на много влюбени двойки. Разходка по Шанз-Елизе, круиз с корабче по река Сена, гледка към града от върха на Айфеловата кула, тесните улички, звездните нощи – всичко това наистина придава романтично настроение.

Франция е страна с умерен морски климат, повлиян от Атлантическия океан – разположен на запад и Средиземно море – на юг. Летата са продължителни и топли, което допринася за продължителността на летния сезон. На френската ривиера (Côte d'Azur) – позната още като лазурният бряг, се намират едни от най-изисканите морски курорти в Европа - Сен Тропе, Ница, Тулон, Ментон. Зимата е мека, сняг пада рядко и то предимно в планинските райони, а във Франция такива има много. Планинските масиви на Пиренеите и Алпите са част от разнообразния релеф на страната. Именно в френските Алпи се издига и най-високият връх в Европа – Монблан. Опитните туристи препоръчват Париж да се посещава през „бархетния сезон” - в периода от Септември до Октомври, а останалата част на Франция - през Май, тъй като в този момент времето е най-приятно.

Във Франция има много красиви и разнообразни места за настаняване, предлагащи обслужване от най-висок клас и чудесна френска кухня. Именно страстта към хубавата храна, тласка любителите на гурме туризма да се отправят към Франция. Въпреки това, повечето туристи предпочитат да останат в така наречените семейни пансиони. Те предлагат уютно настаняване на изгодна и ниска цена. Ако сте се питали какво е да живееш в замък, може да отседнете в някой от гранд-хотелите,  разположени в средновековните дворци на френските аристократи.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Франция

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved