Европа

Гърция

Booking.com
  

Гърция – родината на древногръцката цивилизация, Олимпийските игри, узото и сиртакито. Тази уникална страна е събрала на едно място множество малки острови, екзотични плажове с кристално чиста вода, вкусна морска храна и много слънце. Ако търсите място, където хората са винаги усмихнати и весели, то непременно трябва да посетите Гърция.

Тя е една от най-популярните туристически дестинации и със сигурност има какво да предложи на всеки вкус. Популярността й достига до там, че със сигурност страната попада в ТОП 5 на предпочитаните летни, туристически децтинации за почивка и море. Според гръцкото правителство, страната всяка година се посещава от повече от 20 милиона туристи от всички крайща на света.

Гърция се намира в южната част на Европа и граничи с няколко морета - Средиземно, Йонийско, а от части и с Егейско и Критско море. Плажните ивици тук са дълги, а курортите безброй. В Гърция има толкова много летни курорти, че стане ли дума за избор на дестинация за лятна почивка, човек може доста да се затрудни.

Страната се състои от повече от 2 хиляди малки и големи острови. Гръцките острови като Тасос, Закинтос, Крит и Миконос са сред най-популярните в света. Живописният остров Санторини, пък се смята за едно от най-романтичните кътчета на планетата, с най-красивите залези.

Атина е столицата и най-големият град на Гърция. Разположена в централната част на страната, тя е не само административен, но и културен и икономически център на Гърция. В Атина се намира една от най-популярните туристически забележителности в Гърция – Акропола.

Гърция е разположена в субтропичния климатичен пояс. Това означава, че страната е с горещо и сухо лято, а зима е мека и дъждовна. През годината в Гърция има 310 слънчеви дни. Препоръчително е страната да се посещава в периода от април до началото на юни, тъй като по това време не е толкова горещо, няма тълпи от хора и цените за хотелски резервации са по-ниски. Ако Вашето посещение в Гърция е в разгара на лятото, най-добре е да отидете на някой от многобройните острови, тъй като там е по-прохладно, благодарение на близостта до морето и морския бриз.

В Гърция туристическата инфраструктура е много добре развита. Министерството на туризма върши чудесна работа за модернизиране на хотелите и подобряване квалификацията на заетите в туристическия сектор, тъй като повече от 15% от БВП на страната е от туристическата индустрия. Гърция има своя собствена, необичайна категоризация на хотелите - от L (лукс) до E (най-нисък клас хотела). В Гръцките курорти има огромен брой модерни хотели, работещи на принципа "ол инклузив". Необходимо е също така да се отбележи, че спокойно може да посетите Гърция заедно с децата си, тъй като повечето хотели предлагат детски атракциони и анимация за най-малките туристи.

Преди да се запътите към Гърция е по-добре предварително да резервирате хотел.  В повечето случаи, в началото на туристическия сезон е почти невъзможно да намерите свободно място за настаняване.

Най-известните и посещавани туристически дестинации в Гърция:

– Историческо-културни - Атина, Делфи, Корфу, Крит;

– Лятна почивка - Халкидики, островните курорти на Миконос, Санторини, Парос и Крит;

– Християнски центрове - Атон, Метеора и византийските паметници на Солун (Храмът Св. Димитър, Базилика Света София и други), които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.



Виж всички 13 Снимки 

Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Гърция

Последни теми

Какво интересно може да се види в Солун?

Цветан Николов
 26.07.2017
  Солун
 0    123

Популярни дестинации