Европа

Гърция

Booking.com
  

Гърция – родината на древногръцката цивилизация, Олимпийските игри, узото и сиртакито. Тази уникална страна е събрала на едно място множество малки острови, екзотични плажове с кристално чиста вода, вкусна морска храна и много слънце. Ако търсите място, където хората са винаги усмихнати и весели, то непременно трябва да посетите Гърция.

Тя е една от най-популярните туристически дестинации и със сигурност има какво да предложи на всеки вкус. Популярността й достига до там, че със сигурност страната попада в ТОП 5 на предпочитаните летни, туристически децтинации за почивка и море. Според гръцкото правителство, страната всяка година се посещава от повече от 20 милиона туристи от всички крайща на света.

Гърция се намира в южната част на Европа и граничи с няколко морета - Средиземно, Йонийско, а от части и с Егейско и Критско море. Плажните ивици тук са дълги, а курортите безброй. В Гърция има толкова много летни курорти, че стане ли дума за избор на дестинация за лятна почивка, човек може доста да се затрудни.

Страната се състои от повече от 2 хиляди малки и големи острови. Гръцките острови като Тасос, Закинтос, Крит и Миконос са сред най-популярните в света. Живописният остров Санторини, пък се смята за едно от най-романтичните кътчета на планетата, с най-красивите залези.

Атина е столицата и най-големият град на Гърция. Разположена в централната част на страната, тя е не само административен, но и културен и икономически център на Гърция. В Атина се намира една от най-популярните туристически забележителности в Гърция – Акропола.

Гърция е разположена в субтропичния климатичен пояс. Това означава, че страната е с горещо и сухо лято, а зима е мека и дъждовна. През годината в Гърция има 310 слънчеви дни. Препоръчително е страната да се посещава в периода от април до началото на юни, тъй като по това време не е толкова горещо, няма тълпи от хора и цените за хотелски резервации са по-ниски. Ако Вашето посещение в Гърция е в разгара на лятото, най-добре е да отидете на някой от многобройните острови, тъй като там е по-прохладно, благодарение на близостта до морето и морския бриз.

В Гърция туристическата инфраструктура е много добре развита. Министерството на туризма върши чудесна работа за модернизиране на хотелите и подобряване квалификацията на заетите в туристическия сектор, тъй като повече от 15% от БВП на страната е от туристическата индустрия. Гърция има своя собствена, необичайна категоризация на хотелите - от L (лукс) до E (най-нисък клас хотела). В Гръцките курорти има огромен брой модерни хотели, работещи на принципа "ол инклузив". Необходимо е също така да се отбележи, че спокойно може да посетите Гърция заедно с децата си, тъй като повечето хотели предлагат детски атракциони и анимация за най-малките туристи.

Преди да се запътите към Гърция е по-добре предварително да резервирате хотел.  В повечето случаи, в началото на туристическия сезон е почти невъзможно да намерите свободно място за настаняване.

Най-известните и посещавани туристически дестинации в Гърция:

– Историческо-културни - Атина, Делфи, Корфу, Крит;

– Лятна почивка - Халкидики, островните курорти на Миконос, Санторини, Парос и Крит;

– Християнски центрове - Атон, Метеора и византийските паметници на Солун (Храмът Св. Димитър, Базилика Света София и други), които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.Виж всички 13 Снимки 

Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Гърция

Последни теми

Какво интересно може да се види в Солун?

Цветан Николов
 26.07.2017
  Солун
 0    123

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved