Европа

Германия

Booking.com
  

Германия е в „ТОП 10” за най-посещаваните туристически дестинации в света, а сред европейските страни, тя е на пета позиция. Богатото й историческо наследство, красивата природа, развитата туристическа инфраструктура и високото ниво на обслужване, допринасят тя да е едно от най-предпочитаните за посещение от чуждестранните туристи места на стария континент. За това Германия да е популярна туристическа дестинация, до голяма степен благоприятства и нейното стратегическо централно разположение в Европа. Богатото културно наследство на Германия свидетелства за нейното съществуване от началото на новата ера. Не случайно на нейната територия е била позиционирана Свещената Римска империя.

Административно Германия е разделена на 16 федерални провинции, наречени лендери – Land (земи). Всяка една от тях се отличава с местни обичай и традиции. Разположената в югоизточната част на страната Бавария, е не само най-голямата от тях, но и най-посещаваната от туристите. Прекрасните пейзажи на Националния парк "Баварска гора" и красота на Баварските Алпи, привличат туристи от цял свят. Но природата е само малка част от чара на тази легендарна провинция. Само тук може да посетите фолклорни фестивали като световно известния „Октоберфест” – ежегодно провеждащ се в Мюнхен и „Голямата сватба”в малкия град Ландсхут.

Популярните туристически дестинации в Германия са градовете Мюнхен, Хамбург, Франкфурт, Щутгарт, Нюрнберг и разбира се, столицата на страната – Берлин.

Поради особеното географско положение, релеф и огромното културно-историческо разнообразие, туристическия сектор в Германия е силно диверсифициран. Страна предлага прекрасни условия за ски туризъм, медицински и здравен туризъм, културен туризъм, гурме туризъм, круизи, делови и бизнес събития. Празници като "Рейн в пламъци", множеството минерални извори и кални бани, туристическите маршрути в Берхтесгаден и Цугшпице – всичко това е забележителната Германия.

Сред най-разпознаваемите атракции на страната е замъка на крал Лудвиг II „Нойшванщайн”, в Баварските Алпи. Бранденбургската врата и един от най-големите религиозни храма на континента Кьолнската катедрала „Свети Петър и Света Мария“ – са други два архитектурни шедьоври в Германия, които също се радват на голям интерес сред туристите. Феновете на уединението и релаксиращата почивка оценяват гледката към долината на река Рейн и планината Шварцвалд, наслаждавайки се на девствената природа и тишината.

Германия със сигурност има с какво да Ви очарова и изненада!Виж всички 7 Снимки 

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Германия

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved