Азия

Индия

Booking.com
  

Индия - една от най-екзотичните дестинации, привличаща туристи от цял ​​свят със своята красива природа, богато културно и историческо наследство, философия и традиции.

Повярвайте в Индия наистина има какво да се види!

Индийската столица Ню Делхи предлага голямо разнообразие от културни забележителности, шопинг центрове от висока класа и изтънчена кухня. Ню Делхи е част от туристическият маршрут „Златен триъгълник”, включващ историческите градове Джайпур и Агра, където се намира всеизвестния Тадж Махал. Северна Индия граничи с Хималаите, превърнали се в център на приключенския туризъм и спортове като катерене, рафтинг и кану-каяк.

Ченай е един от най-големите и най-красивите градове в Южна Индия. В него могат да се посетят десетки културни и архитектурни забележителности – дворци, храмове и крепости. Бенгалуру пък е известен с мекия си климат и красивите кралските дворци, докато Хайдерабад е популярен като град осеян с куполи, минарета и пъстри базари. В Керала – по югозападното крайбрежието на Индия - се намират перфектни, девствени плажове, чудати пристанищата и курортни градове като Ковалам. Крайбрежието е отлична зона за лятна почивка, плуване и наблюдаване на дивите животни, а кораловите острови на Лакшадвип, в района на Кочи, са най-доброто място за гмуркане.

Като един от най-големите градове в света - Мумбай е най-развитият град на брега на Арабско море, изпълнен с културни забележителности, паметници, музеи и древни крепости, а центърът на града предлага отлични възможности за пазаруване и хапване. Брегът на Арабско море се отличава с живописните рибарски селца, разположени сред кокосови горички. Западна Индия също е известна и със своите пещери, сред които най-известни са пещерните храмове Елора, представляващи комплекс от много древни издълбани скални скулптури и рисунки.

Източна Индия е разположена по крайбрежието на Бенгалския залив, а Калкута е най-големият град в този район. Западна Бенгалия е богата на забележителности, които включват императорски дворци, крепости, храмове, базари, музеи и старинни миниатюрни влакове. Този район е популярна дестинация за голф, тъй като има много добре развита инфраструктура за този спорт. В района на Асам, известен със своите чаени насаждения, има множество природни паркове, обитавани от застрашени животински видове като азиатския слон, бенгалския тигър и Индийския носорог. Националните паркове Казиранга и Манас са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Сред най-популярните морски дестинации в Бенгалския залив са Андаманските острови.

За тази част на света може да се говори много, понеже е наистина незабравима туристическа атракция, но по-добре е да посетите тези места и да видите цялото им очарование с очите си.  Гарантираме, че Индия е фантастична страна!Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Индия

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved