Европа

Испания

Booking.com
  

Испания е невероятна и красива страна, която благодарение на добрия си климат, предлага чудесни условия за почивка през цялата година. Тя е много популярна европейска дестинация за лятна почивка, която се превръща във все по-желана за туристи от цял свят, а още по-хубавото е, че и зимните курорти и условията за ски в страната са не по-лоши.

Испания е държава с интересна и богата история, традиции  и култура, а природата й е невероятно красива. Тя предлага много и разнообразни туристически дестинации - по средиземноморското крайбрежие, на екзотичните й острови и по величествените й планини - разнообразие способно да се понрави и да впечатли всеки турист.

Испания е гостоприемна страна, която посреща своите гости с усмивка и винаги радостно настроение. Летният отдих в Испания е на безупречно ниво и то на достъпна цена. Тук можете да се отпуснете на някой от покритите с бял пясък плажове на Коста Бланка, Тенерифе или Ибиса. Те предлагат множество забавления – нощни клубове, барове, кафенета и изискани ресторанти. Коста-Дорада е курортът, където можете спокойно да се порадвате на семейната си почивка. Децата могат свободно да се къпят в морето, тъй като то не е много дълбоко и е винаги топло, а плажовете са комфортно оборудвани с детски площадки.

В Барселона може да посетите едни от най-интересните културни и архитектурни забележителности в страната. Всеки посетител на този шарен град, непременно трябва да види със собствените си очи Саграда Фамилия – един от шедьоврите на гениалния архитект Антонио Гауди.

Мадрид е на само административна, но и културната столица на Испания. В нея се намират множество културно-исторически забележителности – музеи, кралските дворци и една от най-популярните художествени галерии в света – музей Прадо.

Испания е страна, в която всички обичат да празнуват – от малки до големи. Фиеста, сиеста, фестивали, корида - всички тези думи са неразделна част от живота на испанския народ. Не е изненадващо, че в страната не минава дори месец без празници. Посетете я и Вие и станете част от невероятната й атмосфера.

10те най-големи града в Испания са — Мадрид, Барселона, Валенсия, Севиля, Сарагоса, Малага, Мурсия, Палма-де-Майорка, Лас Палмас де Гран Канария и Билбао.

Най-популярните курорти в Испания

Морски курорти

Испания е много популярна лятна туристическа дестинация и именно тук се намират някои от най-добрите морски курорти в Европа.

Най-добрите морски градове и курорти в континенталната част на Испания — Коста Брава, Коста дел Маресме, Коста Дорада, Коста Бланка, Коста дел Сол, Коста де ла Лус, Коста Тропикал, Сан Себастиан.

Най-добрите куроти на Балеарските острови  — Форментера, Ибиса, Менорка и Майорка.

Най-добрите куроти на Канарските острови  — Тенерифе, Гран Канария, Ла Палма, Лансароте, и Фуертевентура.

Ски курорти

Испания е подходяща дестинация не само за почивка на море, но също така и за каране на ски. Най-популярните ски курорти в Испания са - Сиера Невада, Бакейра Берет, Формигал, Ла Молина, Маселя, Пантикоса.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Испания
Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved