Търсене в сайта

Какви интересни неща може да се видят в града на червените фенери Амстердам?

ХоландияНидерландияАмстердамзабележителности
Сподели с другите пътешественици 
04-03-2018      0        307

      |    В столицата на Холандия, велосипедите са един от най-популярните начини за придвижване

Амстердам е един от най-популярните градове в света и то по-скоро със своето свободолюбие, както от страна на законите, така и от  страна на обществото. Този град обаче е нещо повече от това, което изглежда на пръв поглед. Като един от главните търговски центрове в Европа, от векове, Амстердам е културен и туристически център на Холандия, в който може да се видят изключително интересни забележителности.

 

Каналите на Амстердам

Каналите на Амстердам – една от най-големите туристически атракции
Първото нещо, което хваща окото Ви при пристигане в Амстердам, е безкрайните канали, изглежда, че не може да намерите място, където да не се сблъскате с тях. Тук има толкова много канали, че те са се превърнали в местна забележителност, която между другото е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Някои дори се осмеляват да нарекат Амстердам "Северната Венеция", име, с което местните хора много бързо започнаха да се гордеят. Тук има няколко основни канала, първият е „Сингел”, който е бил тук още от средновековието. Вторият основен канал е „Херенграхт”, след който започнало да се преустройват много други канали, както големи, така и малки. Всички те дават на града особен чар, главно поради своята необичайност. Да, и именно тази забележителност е една от първите, които привличат любопитните туристи.


Кралският Дворец

Кралският дворец

Кралският дворец е още една от интересните забележителности на Амстердам, която непременно трябва да бъде посетена. Той е построен през 17-ти век, след края на 80-годишната война с Испания. Въпреки тогавашната мода в архитектурата, сградата е построена в типичен Готически стил. Но въпреки това, след като сградата на двореца била завършена, тя придобила огромна популярност сред местните жители. Дворецът до толкова се харесал на жителите на града, че някои части от сградата те нарекли ​​"осмото чудо на света", което не е изненада, защото и в момента, дворецът би впечатлил всеки турист. Обикновено в Амстердам не са се строили големи сгради, тук практика е строителството на множество малки сгради в непосредствена близост една до друга, с много тесни улички. Кралският Дворец е изключение. Какво всъщност представлява тази сграда от вътре? Дворецът е триетажна сграда, с безброй стаи, построени в холандски стил. Най-показна за величието на кралството е така наречената Народа зала – Бюргерзаал. В двореца могат да се видят много интересни неща, от епохата на географските открития. До 19-ти век този сграда служи като кметство, а днес тя е една от най-посещаваните от туристите забележителности на града. Кралският дворец се намира на площад Дам, в центъра на Амстердам и е отворен за посетители всеки ден.


Музеят на Ван Гог

Музеят на Ван Гог

Амстердам е богат на музеи и много други културни забележителности, тъй като през вековете той е известно средище хора на изкуството. Тук са прииждали, за да творят, много талантливи творци от цял свят. Някой от тях са успели да се прославят със своите творби още приживе, докато работата на други, като Ван Гог, е оценена посмъртно. След смъртта на бележития художник, колекцията му е била прехвърляна от един роднина на друг. През 1962 г. семейството на Ван Гог прехвърля колекцията на фондация "Винсент ван Гог", в замяна на което държавата се ангажирала да построи музея "Ван Гог" с гаранция, че колекцията ще бъде достъпна за всички. Отварянето на музея става факт на 2 Юни 1973 г. В музея са изложени 200 картини, 400 рисунки и множество писма на художника, всяко от които отразява неговите преживявания. Музеят е разделен на етапи от живота на Винсент ван Гог, като всеки етап се отличава с забележим отпечатък върху работата му. Имено за това, като разгледате творбите му, може да научите душевната биография на един от най-знаменитите художници за всички времена.


Кварталът на червените фенери

Кварталът на червените фенери

Фразата "кварталът на червените фенери" със сигурно е стигала до ушите на всеки човек, поне веднъж в живота, но не всеки знае откъде идва тя. Кварталът на червените фенери или De Wallen, един от най-големите и най-емблематичните райони в Амстердам. Това място е известно с факта, че още през далечния 14-ти век тук са се събирали много „жрици на любовта”, чакащи странстващите моряци. След известно време тук се появили барове и множество заведения, като допълнение към момичетата с леко поведение. След като в един момент предоставянето на сексуални услуги в този квартал се легализирало, притокът на хора тук се удвоил. Сега животът тук кипи, изкусителни момичета стоят зад стъклени стени, заобиколени от червени светлини, намигват на минувачи, а музика огласява целия район. Кварталът De Wallen е много своеобразно  място, но именно тук най-напред бягат много от самотните туристите, и не само, защото такива неща не се намират в нито един друг град по света. Следователно за "Кварталът на червените фестивали" може да се каже, че е от открояващите се забележителности на Амстердам, към която човек не бива да се отнася безразлично.

Амстердам е отворен и свободолюбив град, понякога даже много, но въпреки това си заслужава да бъде посетен, тъй като определено ще има нещо, което да изненада дори най- предерчивия турист.

 

© Copyright Balcon Del Mundo

Всички текстове и снимки в тази статия са със запазени авторски права (ако не е посочено друго). Balcon Del Mundo предоставя правото да се използват материалите за всякакви, включително комерсиални цели и да се правят промени, съгласно условията на следния лиценз (CC BY 4.0).

 


Коментари

Добави коментар


Амстердам Амстердам - столица и най-голям град в Холандия. Разположен е в западната част на страната, в провинция Северна Холандия. Амстердам е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. На централната улица Дамрак, са разположени културни центрове, музей, множество кафета и ресторанти.

Разгледайте културни забележител...

виж повече

Намери, сравни и резервирай най-добрите оферти в Амстердам

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

Резервирайте полет за вашето пътуване. Сравнете цените на самолетните билети от най-големите авиокомпании и туристически агенции.

Намери полет

КОЛА ПОД НАЕМ

Резервирайте кола под наем за вашата ваканция. Намерете най-добрата оферта за кола под наем от водещите компании в света.

Намери кола под наем

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved