Азия

Малайзия

Booking.com
  

Малайзия се смята за най-популярната дестинация за почивка на европейците, тъй като стабилната политическа ситуация в страната, в комбинация с културното наследство, разнообразието от туристически дестинации и високото ниво на обслужване, осигурява най-добрите условия за почивка и то на достъпна цена. Стотици екзотични острови, красотата на природния резерват Кинабалу, миксът от модерна и древна архитектура на Куала Лампур, безкрайните пищни фестивали, вкусната малайзийска кухня и не на последно място безкрайното морско крайбрежие с красиви курорти за всеки вкус джоб, са само част от това което може да откриете в Малайзия.

Западната част на страната заема покрайнините на Малайския полуостров и съседните на него острови. Тук се намира столицата Куала Лумпур, както и някой от най-добрите морски курорти, разположени на екзотичните острови Перхентиян, Тиоман и много други. Източената част пък се простира  на Калимантан – индонезийската част от остров Борнео – и околните по малки острови.

Първото нещо, което се разкрива пред погледа на всеки турист пристигащ със самолет, това е архипелагът от изумрудени острови, отрупани от палмово гори  – Лангкави. Точният брой на островите в Малайзия не знаят дори местните хора, някои казват, че те са 99, други смятат че те са 111. Странни мистични цифри в духа на местните хора. Така разпределената й територия, между стотици малки и големи острови насред Южнокитайско море, обуславя наличието на хиляди километри плажна ивица и съответно на голям избор от морски курорти. Било то за любители на гмуркането, за евтина лятна почивка със семейството или луксозна  такава, Малайзия може да предложи много варианти. Именно за това тя е сред най-популярните и предпочитани страни, стане ли въпрос за летен морски туризъм.

В Малайзия има много интересни места, вкусна храна, шопинг центрове, фестивали – с две думи, нон-стоп приключения. Но всеки трябва да започне своето пътуване от столицата на страната – Куала Лумпур. Модерни небостъргачи, красиви паркове и места за всевъзможни покупки, всичко това създава идеални условия за туризъм и активна почивка. Архитектурата на Куала Лумпур е много разнообразна и съчетава модерни високи небостъргачи от стъкло като световно известния Petronas Towers, с различни по архитектура и стил древни сгради сред които е Кралският дворец – Истана Негара (Istana Negara). Градът е ясно диверсифициран на няколко района с различни етнически общности, което го прави още по-колоритен.

Друго не по-малко интересно място което си струва да бъде посетено, е град Путраджая. Разположен само на 25 км южно от Куала Лумпур, Путраджая е  седалище на правителството и служи като федерален административен център на Малайзия. Архитектурата на града е пъстра смесица от модерен и класически стил с ислямски мотиви. Тук се намира и вторият Кралски дворец (Istana Melawati).

Всеки регион в Малайзия има характерен облик, различаващ се от другите със свой собствен архитектурен колорит. Но общата и характерна особеност за всеки града, е липсата на огради и заградени територии, свидетелстващи за спокойствието и  сигурността които царува в Малайзия.

Като страна разположена в Югоизточна Азия, съседка на екзотични страни като Индия, Тайланд и Китай, съхранили в традициите си вековни лечебни практики, Малайзия е много подходяща дестинация за Спа туризъм. Ветроходство, гмуркане, туризъм в гората, както и незабравим релакс на плажа на някой от островите, в съчетание с релаксиращи Спа процедури, е повече от достатъчно за една приятна ваканция.

В Малайзия, има два природни резервати, които могат да предложат безкрайни възможности за туризъм. Включеният в списъка на ЮНЕСКО – резерват Кинабалу, където вечнозелените гори се редуват с алпийски ливади, предоставя възможност да се види девствена природа, диви маймуни, огромни гущери, редки видове пеперуди, слонови пътеки и много други изненадващо интересни неща. В парка може да се види красивото и уникално цвете „Рафлезията”, чийто размер е около един метър. Екскурзия до резервата за орангутани Сепилок, е уникално преживяване. Като единствен в света, само тук може да видите как застрашените от изчезване дружелюбни маймуни растат в условия близки до естествената им среда.

Поради факта, че страната е в близост до екватора, в Малайзия преобладава екваториален климат, въздухът е горещ и влажен през цялата година. Средната годишна температура е около + 28 ° C, което ще рече че Малайзия е подходяща туристическа дестинация целогодишно.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Малайзия

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved