Африка

Мароко

Booking.com
  

Мароко е  една от най-популярните,  от туристическа гледна точка, страни в цяла Африка. Всяка година тя е най-желаната туристическа дестинация за огромен брой туристи от цял свят. Водещ е културния туризъм, благодарение на изключително богата и интересна историята на страната. Посещението на Мароко е възможност за всеки турист да се наслади  на вкусна, традиционна кухня, голямо разнообразие от забележителности и красиви морски курорти.

Едни от най-посещаваните туристически дестинации в Мароко са  градове като Маракеш, Фес, Казабланка, Уарзазар. Тези древни градове са изпълнени с интересни архитектурни паметници и екзотични, старинни квартали с наименованието „Медина”. Сред най-посещаваните туристически центрове в Мароко попада и столицата Рабат. Разположена на мароканското крайбрежие, освен главен икономически център, тя е и главно пристанище и популярна морска дестинация.

Тъй като на северозапад Мароко граничи с Атлантическия океан и Средиземно море, неговото крайбрежие е идеално за активна, лятна почивка. Най-добре развити са курортите Маракеш, Агадир, Сайдиа и Есауира. Град Агадир е един от най-големите по територия курортни центрове и  сред най-предпочитаните дестинации за морски туризъм. Именно там  туристите могат да се полюбуват на обширна, плажна ивица с много ресторанти и заведения за развлечение.

Природата на Мароко поразява със своята девствена красота. Живописните „Атласки планини”, златистите пясъци на пустинята „Сахара” и причудливите „Сини скали” са малка част от природните забележителности, привличащи любопитните туристи.

Мароко  предлага голям избор от места за настаняване. От евтини хостели за под 10 € до луксозни 5-звездни хотели от най-реномираните хотелски вериги. Но за да се потопите в атмосферата на тази екзотична страна, обезателно трябва да резервирате престоя си в марокански частен дом.

Едно е сигурно - където и да отидете в Мароко, екзотиката на Ориента ще остави във вас незабравими спомени.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Мароко
Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved