Северна Америка

Мексико

Booking.com
  

Мексико e най-голямата страна в Централна Америка, граничеща с Белиз и Гватемала на югоизток и САЩ на север. В състава на Мексико влизат и няколко острова в Карибско море и Тихия океан.  По крайбрежието, къпещо се във водите на Мексиканския и Калифорнийския залив, както и в тези на Карибско море, са разположени красиви морски градове и екзотични курорти като Плая дел Кармен, Пуерто Валярта, Тулум, Кабо Сан Лукас – любима лятна дестинация за туристи от цял свят.

Мексико е страна известна в цял свят със своите уникални исторически паметници, останали от най-големите цивилизации –  тези на маите и ацтеките. Всеки любопитен турист, любител на древната история и девствената природа, ще се почувства като в рая, тъй като в Мексико има множество музеи, архитектурни забележителности, красиви планински райони и тропически гори. Феновете на гастрономическия туризъм ще останат очаровани от пикантната мексиканска храна и голямото разнообразие от традиционен мексикански алкохол.

Мексиканската столица – Мексико Сити е не само най-големият град в Южна и Северна Америка, но и един от най-популярните туристически центрове в страната. Разположена  в Мексиканската долина, столицата е заобиколена от живописните планини Гадалупе, Санта Катарина, Лас Крусес и Ахусто. Един от най-големите площади в света е този на Конституцията – Ел Сокало, разположен в историческия център на град Мескико, където е и голямата катедрала.

На по-малко от 50 км. от столицата се намира древния индиански град Теотиуакан, заслужено получил място в списъка с обекти на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. В този изключително интересен археологически обект се намират Пирамидата на Слънцето, Лунната Пирамида, Храмът на Пернатата Змия (Кетцалкоатл) и Булевардът на мъртвите.

Друга популярна забележителност в Мексико, включена в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство, е уникалният археологически обект на древната майска цивилизация Чичен Ица.

Списъкът с древни индиански градове със зашеметяваща архитектура продължава със столицата толтеките – Толан (Тула), Паленке, Маяпан и др. Голямата пирамида от Чолула, считана за по-голяма от египетските пирамиди и най-големия монумент в света, е също много интересна забележителност, разположена в град Чолула  - на 130 км от Мексико Сити.

Като една от водещите туристически дестинации в Северна и Южна Америка, Мексико има  много добре развита туристическата индустрия. Ако търсите хотели или апартамент, в който да отседнете по време на вашата почивка, то в Мексико може да избирате от скъпи луксозни хотели клас GranTurismo до бюджетни хостели и специални и ловни хижи, които предлагат малки и спретнати стаи и домашно приготвена мексиканска кухня.

Традиционна мексиканска кухня е люта, но въпреки това много вкусно. Специално внимание заслужават мексиканските деликатеси начос, тако, чимичанга и царевични питки пълнени с чушки, сирене, мляно месо и домати.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Мексико

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved