Търсене в сайта

На къмпинг в Шкорпиловци. Там, където свършва асфалта и започва гората

Категория: Почивки

Шкорпиловци, плаж, палатка, къмпинг

17329 Публикувано: 05-08-2016 | от Princess Traveller
Малката Принцеса Пътешественица на плажа в Шкорпиловци

Българското Черноморие, за мнозина то е 378 км крайбрежна ивица, състояща се от претъпкани с хотели и бетонна инфраструктура градове и курорти, шумни заведения и плажове на концесия. Но въпреки че са останали малко, все още има девствени местенца, предлагащи възможност за къмпинг сред дивата природа. Едно от тях е Шкорпиловци. Въпреки че в последните години това малко черноморско селище се застрои с хотели и започва да заприличва все повече на посредствен морски курорт, все още е останала малка част в южната му част, там, където завършва асфалтовата крайбрежна алея и започва гората, където любителите на къмпингуването под небето могат да разпънат своите палатки.

Озовавайки се на такова място за пръв път, човек може да изпита много смесени чувства, но с всяка изминала минута осъзнава какво е изпускал до сега. Старите къмпингари, прекарали седмици, дори месеци под небето, не биха заменили лятната почивка на палатка, дори за 5-звездно изкушение на лъскав хотел. И защо да го правят? В гората могат да се разхождат боси, по бански, без да се съобразяват с какъвто и да било „дрес код”, да си приготвят сами ароматни свински ребърца на барбекю, а вечер в приятелска компания, да си говорят под звездите край лагерния огън.

Малката Принцеса Пътешественица, също преживя това незабравимо приключения. Озовавайки се на такова място за първи път, всичко случващо се около нея беше много интересно. Веднага след пристигането в гората край Шкорпиловци, в малката й главичка изникна въпроса … "Какви са тези малки къщички между дърветата"? Разбира се, ставаше въпрос за палатки. Накъдето и да се обърнеше, виждаше десетки, малки и големи, платки наредени една до друга, формиращи малки биваци.

Палатки в гората на Шкорпиловци

Няма по приятно чувство от това, да се отпуснеш в люлеещ се хамак, под сянката на гъстите дървета в горещ летен ден

След като се настани в своята палатка, малката Принцеса Пътешественица се отправи към плажа, едно от любимите и места по време на летните горещини. Ето го и него, плажа в Шкорпиловци. Пред очите и се виждаше дългата 8-километрова плажна ивица, не много широка, но като се има предвид липсата на тълпи от хора, предостатъчна за да се разположи спокойно дори голяма компания.

Най-голяма компания на палатки на плажа в Шкорпиловци

Прекрасната плажна ивица на Шкорпиловци

Плажът е живописен, с много пясъчни дюни. В южната му част се виждат скали, а отзад зелената гора.

Пясъчните дюни на плажа в Шкорпиловци

В южната част на плажа в Шкорпиловци има скали, подходящи за гмуркане

Липсата на постройки и шумни заведения, благоприятства за пълноценната почивка тук. На този плаж се чувстват еднакво комфортно, както любителите на водните спортове, така и рибарите и семействата с деца. Ако имате домашен любимец, не трябва да се притеснявате от това да го пуснете да се разхожда свободно. Част от компанията на малката Принцеса Пътешественица беше златистият Голдън ретрийвър – Слай. Дружелюбния косматко се радваше на водата дори повече от малката му приятелка.

Слай, за който морето е блаженство в летните горещини

Приятелската компания на малката Принцеса Пътешественица, препичаща се под топлото слънце

След дългия горещ ден, плажът постепенно се обезлюдяваше и всички се отравяха към своите лагери в гората. Миризма на пушек от запалените барбекюта се разнасяше из въздуха. Гъстите клони на дърветата създаваха приятна прохлада и с настъпване на нощта ставаше все по-прохладно, и по-прохладно. Постепенно гората се превърна в малко селце. Весел смях и музика, огласи цялата околност.

Вкусно барбекю

Върху барбекюто вече се изпичаха вкусни пържоли и зеленчуци, от които миризмата във въздуха ставаше неустойма, особено след дълъг ден прекаран на плажа. След вкусната вечеря весели приятелски компании се събираха около лагерните огньове, под ясното, осеяно с милион звезди небе, на сладки приказки.

Около лагерният огън

След дългата игра, дали от умората или от интереса какво е да се спи в палатка, малката Принцеса Пътешественица се отправи сама към своите покои. Тази романтична обстановка и чувството за свобода е нещо, което няма как да се изживее в хотелски комплекс. На къмпинг човек се чувства по близко до природата, нещо което мнозина сигурно са забравили, но което може да си припомнят, било то и за ден.


Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved