Южна Америка

Перу

Booking.com
  

Перу е многолика и шарена страна, заемаща северозападната част на Южна Америка, известена със своите древни, свещени паметници, разположени по протежение на река Амазонка. Именно в Перу може да посетите една от най-известните забележителности в света – градът на древните инки Мачу Пикчу, изпълнен с културни реликви. Туристи от цял свят са привлечени от безпрецедентната природа, голямото разнообразие от диви животни, наличието на море и красиви планини. На територията на страната са разположени много защитени територии, пленяващи със своята красота и девствена природа, недокосната от човешка ръка. За защита на природата в Перу се отделя особено внимание.

Климатът в страната на инките е много горещ, a въздухът влажен. Валежи се случват много рядко. Температурата на въздуха почти през цялата година е една и съща. Голямо влияние върху климата оказва Тихия океан, в чиито води изцяло се къпе западната част на страната. По дългото, тихоокеанско крайбрежие на Перу са разположени множество морски курортни градове като Уанчако, Пуно, Манкора, Трухило, както и столицата Лима. Основаният през 16 век, под името „Град на Кралете“, е най-важният град в Перу, както в финансово и транспортно, така и в културно отношение. В допълнение към морския туризъм в Перу е спортния туризъм. За много хора сърфингът и гмуркането са предпочитани занимания по време на почивката.

Въпреки че Перу не е сред най-популярните зимни дестинации, в страната има места, които трудно могат да се нарекат курорти, но все пак предлагат условия за ски. Най-популярното е Пасторури. Това място е оценено не само от местните любители на ски, но и от тези от цяла Латинска Америка.

Сред основните забележителности на Перу, начело с древния град на инките Мачу Пикчу, са живописното езеро Титикака, Тукуме – най-големият пирамиден комплекс в света, пирамидата Уака Уалямарка, пълната с мистерия и рисунки от античността -пустиня Наска и легендарният резерват Пакая Самирия.

Ако сте решили да организирате самостоятелно пътуване до Перу, изборът на хотел няма да е труден. Има варианти за настаняване в рамките на всеки бюджет. Перу е много популярна и търсена туристическа дестинация. Страната има условия за посещение през цялата година, но пикът на туристическия сезон е през лятото. Така че, ако сте решили именно тогава да посетите Перу, по-добре е да си направите резервация по-рано.

Озовавайки се на територията на тази стара държава, всеки ще се потопи в атмосферата на древността. Пътуването до Перу няма да остане безразлично на всеки, който е любител на необичайното.Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Перу

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved