Търсене в сайта

Почивка в Задар

Категория: Почивки

Хърватия, Задар, почивка, плаж, море, залез, морски орган

12305 Публикувано: 29-08-2016 | от Gergana Gergova
В Задар се наблюдават най-красивите залези в света!

Задар е старинен град с древна история, разположен на Адриатическото крайбрежие в Хърватия. Много бяхме слушали за него и за това тази година решихме да го посетим, за да се наследим на красивите му залези. В Задар прекарахме 3 незабравими дни. В него има какво да се види, а романтичната обстановка Вие е гарантирана.

В Задар, много популярен вариант за настаняване са частните апартаменти. Ако искате да наемете такъв, маже да погледнете тук, изборът е голям. Ние бяхме отседнали в Apartment Nera Mijo точно в сърцето на Задар, намиращ се в центъра на града, в близост до всички интересни места и само на 100 м. от Националения музей Задар. Най-близкото летище е летище Задар, само на 10 км от имота. Апартаментът разполага с безплатен Wi-Fi. Гостите се възползват от балкон. Има кът за сядане и кухненски бокс, както и самостоятелна баня с халати и чехли, 2 дизайнерски обзаведени спални с телевизор с плосък екран със сателитни канали. Цените за нощувка бяха 160 € на вечер, апаратментът е с капацитет до 4 човека. Това е наистина луксозно и уникално място, в което да прекарате незабравима ваканция.

Плаж Нин

Първият ден посетихме плаж Нин, който се намира в нещо като заливче. Ние ходихме там най-вече заради калните бани. Този плаж е с пясък, за разлика от повечето в Хърватия, които са предимно каменисти.

Пясъчният плаж Нин

На плаж Нин може да си направите кални бани.

Един от най-хубавите плажове в района, е този на остров Вир, до който се стига с корабче.

Плажът на остров Вир

Остров Вир е невероятно място, с живописен пейзаж

И разпускаме под слънчевите лъчи

Водата е кристално чиста

Плажовете в Хърватия са предимно каменисти

Задар е прекрасно място за почивка, тъй като климатът тук е мек през цялата година. Освен море, той има и много забележителности. В центъра на града има римски форум, доста старинни паметници и църкви. Града като цяло е с традиционни каменни сгради и тесни калдъръмени улички.

Пристанището в Задар

Историческият център на Задар

Из тесните улички на Задар

Но най-впечатляващото беше залезът. Има легенда, че именно в Задар се наблюдават най-красивите залези в света! На брега на морето има орган, чрез който морето свири, наблюдавайки залеза се чува и приятна мелодия, там се събират всички хора очаквайки залеза. Другата интересна забележителност на крайбрежната алея е „Паметникът на Слънцето” и така нареченият "Поздрав към слънцето". Той представлява кръг, който през деня събира слънчева енергия, а вечер я използва, и се оцветява в различни цветове.

"Паметникът на Слънчето" и неговият поздрав

Един незабравим спомен

Може би най-красивят залез на света

Мислехме да посетим Национален парк Крка, но така и не ни стигна времето, той се намира в близост до Задар. Кухнята им е страхотна и е доста евтино. Общо взето, Задар е едно прекрасно място, което си заслужава да посетите. Препоръчвам го горещо!


Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved