Европа

Румъния

Booking.com
  

Румъния определено е интересна  европейска, туристическа дестинация и то в много и различни аспекти. Тази страна ще очарова всеки любопитен турист с природна красота, голям избор от исторически забележителности, богато културно наследство и вкусни традиционни ястия. В Румъния, почти зад всеки ъгъл може да зърнете мистични и величествени замъци, готически, религиозни храмове и древно-римски паметници.

Наличието минерални извори, море и планина, благоприятстват за развитието на туризма. Зимните курорти в Румъния предлагат отлични условия за ски, а плажовете на морските курорти Мамая и Мангалия, разположени на Черноморското крайбрежие, са предпочитани от много посетители през лятото.

Ако се чудите коя туристическа дестинация в Румъния да изберете, то вземете пример от другите пътешественици. Отговорът на този казус е област Трансилвания! Заемаща централната част на Румъния, тя е сред топ дестинациите за голяма част от чуждестранните посетители. Тя се отличава със своя живописен, планински релеф и красиви средновековни градове с барокова архитектура. Брашов, Синая и Бран са едни от знаковите градове, предлагащи условия, както за ски, така и за културен туризъм. Тук се намират едни  от най-красивите, средновековни замъци в страната, сред които – Пелеш и Бран, вторият известен като замъка на граф Дракула.

В румънската столица – Букурещ, ще се сблъскате с интересен микс от социалистическа и модерна архитектура, музеи и нощни клубове. В Констанца, призната за един от културните центрове на Румъния, може да видите Римската стена с мозайките, Генуезкия фар и музея на Националната история и археология, в който да се докоснете до древността.

Традиционната румънска кухня е разнообразна и отличаваща се със своята оригиналност. Сред голямото разнообразие от ястия, безспорно най-прочутото, превърнало се в емблема на местната кулинария е Мамалигата. Ръка за ръка с вкусната храна върви и доброто питие. Като страна с традиции във винопроизводството, Румъния предлага добра селекция от вина от Черноморския регион.

Почти всеки град в Румъния ще ви предложи голям избор от места за настаняване. Луксозните хотели ще отговорят на всяко ваше изискване, а малките къщи за гости ще ви очароват с комфорт и топло отношение.

Планирайте вашето пътуване до Румъния и се насладете на неповторимото съчетание от  красива природа, култура и история.Виж всички 95 Снимки 

Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Румъния

Последни теми

Какви забележителности има в Синая освен замъците!

Иван Иванов
 22.09.2016
  Синая
 2    123

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved