Азия

Русия

Booking.com
  

Русия или както официално я наричат Руската федерация, може да удиви всеки с многото възможности, които предлага. Ако сте любител на културния туризъм – Ермитажът, Третяковската галерия и Националният руски музей са местата, където може да видите най-известните скулптори и картини на творци от миналото и настоящето.

Ако пък сте приключенски настроен, риболовът в Камчатка, езерото Байкал или в някое от многото езера в Тайгата, ще е вълнуващо и незабравимо приключение за Вас. 

Централната част на Русия, където се намира столицата Москва и големите градовете като Санкт-Петербург, Нижни Новгород, Казан, Твер, както и много други, е една голяма "туристическа Мека", която се посещава ежедневно от стотици хиляди туристи от всички краища не света. Кой не е чувал за Кремъл, разположен на Червения площад, в сърцето на Руската столица? Определено „Красивият площад” – както е правилно да се нарича, е едно от най-популярните места в Русия и туристите с фотоапарат в ръка тук са винаги много, независимо от темперетурите навън.

Ако сте сред любителите на романтиката, то Сангт-Петербург ще Ви завладее напълно – там имате възможност да се насладите на Белите нощи (от края месец Май до средата на Юли), като трябва да имате предвид, че в сезона на среднощното слънце се провежда и фестивалът „Белите нощи“ , по време на който се представят най-добрите класически концерти, оперни и балетни спектакли. Ако не сте сред привържаниците на класическата музика, Питер, както още го наричат руснаците, ще Ви предложи романтична, среднощна разходка по брега на река Нева, на която сме сигурни, че не може да устоите. Може Москва да е административната столица на Русия, но Санкт-Петербург е нейната културна столица. В централната част на града, на малко разстояние един от друг, могат да се посетят много забележителности – Държавният музей на религиите, Марински театър, Петропавловската крепост. Дворцовият мост, свързващ двата бряга на река Нева, е любимо място, от където фотографите снимат красивата сграда на Ермитажа – един от най-големите и най-старите културно-исторически музей в света. 

В Русия - от Калининград до Владивосток, има 92 ски курорти. От средни и евтини курорти, каквито са в повечето региони, до модерни, луксозни курорти като Красная поляна в Краснодарския край. За любителите на морето, Русия е готова да предложи бреговете на няколко морета - Азовско море, Черно море и Балтийско море. Най-посещаваните места за плаж се намират по Черноморското крайбрежие на Кавказ – курортните градове Сочи, Геленджик и курортите на Южното крайбрежие на Крим – Ялта и Алушта.

В тази голяма страна всичко е голямо и по много. За да се посетят всичките интересни места във всеки един регион на Русия, на човек ще са необходими не дни, дори не седмици, а месеци.  Трябва да се има предвид, че нивото на обичайните за Европа туристически услуги, може да се очакват само в хотелите в големите градове и на територията на луксозните комплекси. Но липсата на качествени туристически услуги в по-малко развитите райони, се компенсира от красотата на туристическите им забележителности и щедростта на местните хора.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Русия

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Grabon.bg | Грабни оферта с намаление

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved