Северна Америка

САЩ

Booking.com
  

Туризмът в САЩ – втората по големина страна в Северна Америка и една от водещите световни сили, е огромна и добре развита индустрия, обслужваща милиони туристи от страната и чужбина. Административната структура на САЩ се състой от 50 обединени щата, като 48 от тях са разположени в центъра на Северна Америка, 49-ят щат - Аляска - е в крайната северозападната част на континента, а последният 50-ти щат са Хавайските острови, които се намират в Тихия океан.

САЩ е интересна страна от гледна точка на туризма, за това повече от 40 000 000 туристи я посещават ежегодно. От Долината на смъртта в Калифорния, до връх Маккинли в Аляска, САЩ винаги ще Ви изненадва с красотата на безкрайните си планини, плажове и широките открити пространства.

Има много архитектурни и културни паметници, национални паркове, уникален природен пейзаж и големи градове, предлагащи идеални условия за настаняване и развлечение. Всички сме чували и за меката на хазарта - Лас Вегас. Този град, изграден от нищото, насред пясъците в щата Невада, е една от най-посещаваните туристически дестинации в цял свят. Място, което всеки истински турист трябва да посети, без значение, дали е любител на хазарта или не. Плажовете на Калифорния, Флорида и Хавайските острови са късче от рая за всеки, които иска да прекара лятната си ваканция под  топлото слънце с коктейл в ръка. Ски пистите на Апсен и Вейл, пък са любимата зимна дестинация за холивудските звезди и любителите на зимните спортове. Посещението на САЩ означава незабравимо преживяване за цял живот.

Най-известният град в страната е не столица Вашингтон, а един от най-големите финансови центрове на света – Ню Йорк Сити, известен като "Голямата ябълка". На територията на Ню Йорк се намират най-старите небостъргачи в света като Емпайър Стейт Билдинг, където са офисите на водещи международни компании и едни от най-луксозните хотели и апартаменти.

Въпреки това столицата Вашингтон, е много по-интересна туристическа дестинация от Ню Йорк. Столицата се различава от други американски градове с липсата на небостъргачи, тъй като е забранено изграждането на сгради по-високи от сградата на Конгреса на Съединените щати, по-известена като Капитолия. Вашингтон привлича интереса на туристите със своите музеи и културни институции, включително Националната художествена галерия, Музея на американската история, Библиотеката на Конгреса, Националния архив, Националния въздушен и космически музей, както и много други. Други популярни забележителности във Вашингтон са и Катедралата на Свети Петър и Павел, манастирът Божи гроб, катедралата Свети Никола.

Почти всеки от американските щати има какво интересно да предложи. Специално внимание трябва да се обърне на уникалните природни забележителности и националните паркове Големият Каньон (Гранд Каньон), Национален парк Йелоустоун, Долината на смъртта, Национален парк Грейт Смоуки Маунтънс, екзотичната природа на Хавайските острови и Маями, Мъгливите фиорди и много други, които привличат любители на природата от цял свят. Да се организира пътуване в САЩ с цел посещение на най-интересните забележителности е трудна задача, изискваща много време, поради простата причина, че забележителностите са много и трудно може да се определи коя си заслужава повече. 

В САЩ категоризацията на хотелите е по-различна от другите страни – Deluxe (5 звезди), SuperiorDeluxe(4+ звезди), SuperiorFirstClass (4 и 3+ звезди), FirstClass (3 звезди), TouristClass (1—2 звезди).  Повечето американски хотели предлагат просторни и светли стаи с големи легла. Съгласно стандартите приети в Съединените щати, храната не е включена в цената за настаняване.

САЩ разполага с най-голямата хотелиерска вериги в света. Това е така, защото почти всички вериги са създадени и контролирани от американски компании. За тези, които предпочитат бюджетна ваканция има голям избор от малки мотели, къмпинги, хижи и мини-хотели от типа «B & B», които предлагат нощувка и закуска.Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили САЩ

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved