Азия

Япония

Booking.com
  

Япония, позната още като страната на изгряващото слънце, е място, където културата и традициите са на особено висока почит. Това е страна с множество архитектурни, природни и арехеологически паметници, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Показател за това е фактът, че в Япония се намират и двата най-стари хотела в света – Nisiyama Onsen Keiunkan основан 705 г. и Hōshi Ryokan основан 718 г., в които може да отседнете и днес.

Впечатляващо е, че на тази не голяма по територия държава има изобилие от туристически забележителности. От плажовете на Ишики Бийч в Хаяма – подходящо място за плаж близо до Токио, до зимните ски курорти Хакуба и Нагано в Японските Алпи. Не далеч от Нагано, сред планината се намират и топлите извори Jigokudani - любимо място за къпане на известните планински маймуни, превърнали се в популярна забележителност. Старинните замъци – Инуяма, Химеджи, Кумамото и Муцумото, отличаващи се с възвишеност, величие и сила, показват непреходността на японската култура и традиции, чувството за самосъхранение и уважението на японците към своите предци. 

Дзен будисткият храм в комплекса „Древно Киото” – Кинкаку-джи, известен като „Златния павилион”, е една от най-популярните и посещавани архитектурни забележителности в Япония, заслужено включена в списъка с обекти на ЮНЕСКО. Уникалната архитектура на сградата и парка са от изключително национално значение, показващи характерните за японската архитектура черти. 

В Япония има много интересни места, но едно от най-интересните е нейната столица – Токио. В нея има много забележителности, сред които са и Императорският дворец, Националният музей на западното изкуство и паркът Коишикава Коракуен – поразяващи със своята оригиналност, величие и красота. Музей Мирайкан е място, където може да се видят най-новите постижения на японците в областта на различни науки.

В градчето Ураясу се намира добре познатият на всички Токио Дисни Резорт (Дисниленд), отворил врати през далечната 1983 година. Постепенно увеличаващ своята територия, днес той се простира на площ от над 47 хектара и включва хотели, търговски центрове и много магазини.

И нека не забравяме, че Японич е пионер в технологичните открития в електрониката – може и това да бъде Ваш стимул, за да я посетите.Добави забележителност

Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Япония

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved