Африка

Южноафриканска република

Booking.com
  

Живописна природа – девствени национални паркове и величествени планини, екзотични плажове разположени по дълга 2 798 км плажна ивица, богато историческо и културно наследство са част от нещата които привличат пътешественици от цял свят и превръщат Южноафриканската Република (ЮАР) в една от най-посещаваните страни в света. Като туристическа дестинация посещавана ежегодно от над 8 милиона туристи, тя е на второ място в Африка, след Мароко.

ЮАР е страна която умело съчетава туризма сред дивата природа с културния и курортния туризъм в градовете с модерна инфраструктура и изискани места за настаняване.

На територията на най-южната страна на континента има стотици места които заслужават вниманието на всеки неин посетител. От най-големия национален парк Крюгер, през Драконовите планини, до плажовете на Кампс Бей и Кейптаун, ЮАР винаги има с какво да ви изненада. ЮАР има не една, а три столици – Кейптаун, Претория и Блумфонтейн, които са културни и туристически центрове на страната. Редом с тях като едни от най-посещаваните градове в страната се нареждат Дърбан, Сън Сити, Порт Елизабет и Йоханесбург.

ЮАР е едно от най-добрите места за морски туризъм в Африка. Топлия  климат, отличното географско положение, много плажове, модерна инфраструктура и голям избор от луксозни хотели допринасят за това. Предпочитаните курорти от любителите на морския туризъм са Дърбан, Източен Лондон, Кейптаун и Мосел Бей. Кампс Бей пък е едно от местата заемащи начални позиции в класациите за най-добрите плажове не само в ЮАР а и в цяла Африка.

Въпреки по-ниския стандарт на живот в сравнение със европейските страни, услугите в хотели са на добро ниво. Гостоприемството на местните хора надделява над всички минуси които може да срещнете при някой места за настаняване. В допълнение, многообразието на забележителности и живописни места, ще Ви накарат да забравите за ежедневните проблеми.Всички оферти     


Към форума

Разберете какво казват пътешествениците посетили Южноафриканска република

Изпрати ни статия

Добави пътепис

Към блога 

Популярни дестинации

© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved